dijous, 20 de novembre del 2008

Resum de l'Assemblea del dia 19 de novembre

El dimecres 19 de novembre unes 80 persones ens vam aplegar en una Assemblea informativa a l'Auditori de la Caixa de Manlleu de Manlleu.

L'acte va comptar amb la destacada presència dels màxims responsables de les Federacions d'Ensenyament de la UGT la Sra. Roser Font, de CCOO la Sra. Montse Ros i de la USOC el Sr Francesc Portalés. Tots tres van mostrar el seu suport al Grup de Mestres, a la tasca que es ve fent des de fa uns dos anys i el reconeixement al paper de dinamitzadors dintre dels treballadors de la concertada per aconseguir l'homologació de les condicions de treball amb l'escola pública.
A l'assemblea presentada i moderada pel periodista del 9 Nou Agustí Danés, es va parlar bàsicament dels Contractes Programa, de l'Homologació i de l'actual Projecte de LLei d'Educació que fa pocs dies ha començat el tràmit parlamentari.
-Dels Contractes Programa, eina que deriva del Pacte Nacional per a l'Educació signat el març del 2006 i que ha de possibilitar la gratuïtat de l'escola concertada, se'n va fer un balanç força negatiu de la seva aplicació. Tots tres sindicats van coincidir que el govern no ha complert, ni de lluny, els seus compromisos, i van remarcar també l'actitud poc favorable de les patronals del sector.
-Quan a l'homologació, i sobretot a l'homologació via Contracte Programa, que és la reivindicació bàsica de les escoles amb Contracte Programa es va proposar la idea que quan a una escola se li concedeixi un Contracte Programa automàticament també se li assignin els mateixos recursos de plantilla que a una escola pública. D'aquesta manera l'homologació horària seria automàtica, no en canvi la salarial que vindria via conveni.
Aquesta posició es va assumir per part dels 3 sindicats. I van proposar portar la proposta al Departament d'Educació amb l'assessorament i l'ajuda de membres del nostre Grup.
-I finalment pel que fa al Projecte de Llei d'Educació tots tres sindicats també es van mostrar molt crítics amb l'actual Projecte. Bàsicament perquè no recull el que diu essencialment el Pacte Nacional per a l'Educació i que és el desplegament del Servei Públic d'Educació, eina que ha de possibilitar la igualtat de drets i deures entre les dues xarxes, la pública i la concertada, i possibilitar en un període relativament curt l'homologació.
Van convidar a tots els assistents a la mobilització social, el dia 27 a davant de la patronal i també a la que tindrà lloc el proper 30 de novembre al davant del Parlament de Catalunya.