dissabte, 6 d’octubre del 2007

Carta al conseller d'educació Ernest Maragall

CARTA DELS/LES MESTRES I PROFESSOR/ES DE LES ESCOLES CONCERTADES D’OSONA (QUE TENEN SUBSCRIT UN CONTRACTE PROGRAMA AMB EL DEP. D’EDUCACIÓ) A L’HONORABLE CONSELLER D’EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT, SR. ERNEST MARAGALL I MIRA

Novament, nosaltres, els sotasignants, mestres i professors/es, mostrem la nostra satisfacció per la concessió de contractes programa a les nostres escoles. Estem segurs que suposa, i suposarà, un bon benefici tant per a les nostres escoles i alumnes així com per a moltes famílies. I reconeix la tasca que s’ha anat portant a terme durant força anys de treball educatiu, juntament amb els nostres companys i les nostres companyes de l’escola pública, atenent alumnat amb necessitats educatives específiques.

Com és sabut, el Contracte Programa és, juntament amb l’aplicació de la sisena hora a l’escola pública, la mesura més important per desplegar el Servei Públic Educatiu en el marc del Pacte Nacional per a l’Educació, i és l’instrument que ha d’ajudar a fer possible l’escolarització gratuïta en el centres concertats.

Malgrat però aquest nou i esperançador panorama que se’ns presenta, i com a agents protagonistes que som en aquest procés de cohesió social, volem expressar la nostra disconformitat amb el tracte discriminatori que continuem patint com a professionals de l’educació.

UNES QUANTES DADES SOBRE LA BASE DE 175 DIES LECTIUS

PRIMARIA
Hores lectives setmanals: 23 pública / 25 privada
Hores lectives anuals: 809,6 pública / 875 privada


SECUNDARIA
Hores lectives setmanals: 18 pública / 24 privada
Hores lectives anuals: 630 pública / 840 privada

DIFERÈNCIES HORÀRIES
- PRIMÀRIA: 65,4 HORES DE MÉS A L’ANY
- L’1 DE JUNY JA S’HAN FET LES MATEIXES HORES QUE EL TOTAL DE LA PÚBLICA

-
SECUNDÀRIA: 210 HORES DE MÉS A L’ANY
- EL 17 D’ABRIL JA S’HAN FET LES MATEIXES HORES QUE EL TOTAL DE LA PÚBLICA

ALTRES DIFERÈNCIES

-Un tutor de primària a la pública percep 53,57€ al mes. Un tutor de secundària a la pública 75,39€ al mes. En canvi a l’escola concertada un tutor tant si és de primària com de secundària no percep absolutament res.

-També un docent amb 18 anys d’antiguitat a la pública cobra 336,93€ al mes en concepte d’ESTADIS. En canvi un docent amb 18 anys d’antiguitat a la concertada cobra tan sols 53,27€.

-I a més, encara hi ha altres diferències, per als especialistes, i sobretot per als càrrecs de gestió i de coordinació, etc.

Si el desplegament del Servei Públic Educatiu ha de possibilitar la gratuïtat de l’alumnat en tots els centres educatius sostinguts amb fons públics no semblen lògiques ni justes aquestes diferències en les condicions laborals i salarials entre els professionals de les dues xarxes educatives.

Entenem que igualar les condicions laborals dels treballadors de les dues xarxes educatives és una qüestió de justícia i al capdavall és un benefici per a la comunitat educativa, i pensem que aquesta situació, a més de ser discriminatòria, és un greuge per a la nostra salut.

Per tot això demanem, i d’acord amb el que diu el Pacte Nacional per a l’Educació:

-que paral·lelament a la implantació dels Contractes Programa, que fan possible el camí cap a la gratuïtat, se’ns homologuin les nostres condicions laborals amb les del personal de l’escola pública.

Finalment volem dir-vos que coincidim plenament amb el que vau manifestar el passat 16 de febrer de 2007 a la Comissió d’Educació i Universitats, que aquesta desigualtat entre els professionals de les dues xarxes és INSUPORTABLE i INADMISSIBLE.

Rebeu una cordial salutació

Osona, octubre de 2007

Mestres i Professors/es de les escoles:

- Casals-Gràcia (Manlleu)
- El Carme-Vedruna (Manlleu)
- La Salle (Manlleu)
- L’Escorial (Vic)
- Pare Coll (Vic)
- Rocaprevera (Torelló)
- Sagrats Cors (Sant Hipòlit de Voltregà)
- Sagrat Cor (Vic)
- Sta Caterina (Vic)
- Sant Miquel dels Sants (Vic)
- Verge del Roser (Sant Julià de Vilatorta)