dimarts, 9 d’octubre del 2007

Lliurament de signatures al president del Consell Comarcal d'Osona


El dimarts 9 d'octubre es va fer el lliurament oficial de les prop de 400 signatures recollides entre les 11 escoles concertades de la comarca d'Osona que tenen subscrit un contracte programa amb el Departament d'Educació. Un grup d'uns 80 mestres i professors/es en representació han fet efectiu el lliurament. Les signatures s'han presentat juntament amb una carta amb les nostres reivindicacions al president del Consell Comarcal d'Osona, el Sr. Miquel Arisa, perquè ho faci arribar al Conseller d'Educació l'Honorable Ernest Maragall.

En el breu acte de lliurament un representat dels professors, en Pere Dot, va comentar la importància del contracte programa per les escoles i les famílies. Representa un reconeixement per la feina feta i per la cohesió social que estan desenvolupant les escoles en el seu conjunt. Els contracte programa són una gran ajuda per les escoles i per les famílies, però s'oblida del col·lectiu de professors. S'han resumit les reivindicacions dels professors de les escoles concertades i de les injustes diferències laborals respecte altres col·lectius de professors.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal, s'ha compromès a fer arribar la carta i les signatures al conseller d'Educació, i també s'ha compromès a fer-nos arribar la resposta del Departament d'Educació. Tot i reconèixer que el consell comarcal no té competències en educació, el Sr. Miquel Arisa ha reconegut com a justes les nostres demandes.

Cal recordar que les nostres demandes no són altres que l'homologació de les nostres condicions laborals amb les dels nostres companys/es de l'escola pública. Si els professionals de les dues xarxes ens hem format a les mateixes universitats, tenim el mateix tipus d'alumnes i a la classe tenim l'obligació de fer exactament el mateix, no és just, ni raonable tenir condicions laborals diferents.


Entenem que igualar les condicions laborals dels treballadors de les dues xarxes educatives no és només una qüestió de justícia, sinó també un benefici per a tota la comunitat educativa.

Vic, 10 d'octubre de 2007
Mestres i Professors/es de les escoles concertades d'Osona amb Contracte Programa