dijous, 27 de novembre del 2008

Resum de la reunió del 26 de novembre de 2008 amb els representants de l'Escola Cristiana

Reunits a l'aula de música de l'escola El Carme-Vedruna el dia 26 de novembre de 2008, amb l'assistència dels Sr. Enric Puig, Secretari General de l’Escola Cristiana de Catalunya, el Sr. Carles Armengol, Secretari General Adjunt de l’Escola Cristiana de Catalunya i el Sr. Antoni Manyé , Secretari Tècnic de l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya / Fundació Escola Cristiana de Catalunya i de representants de les següents escoles: El Carme Vedruna de Manlleu, la Salle de Manlleu, Casals-Gràcia de Manlleu, Pare Coll de Vic, Sagrats Cors de Vic, Sant Miquel de Vic i Rocaprevera de Torelló.

S'exposen per part del grup de mestres de les escoles concertades amb contracte programa d'Osona:
La reivindicació de millora retributiva i horària d'aquest col·lectiu de mestres i professors degut a la seva implicació en la tasca de cohesió social des de fa ja força anys i en algunes escoles fins i tot més de 18 anys. És a dir es demana l’homologació de condicions de treball i salarials amb el professorat de l’escola pública ja que si fem les mateixes funcions volem també les mateixes condicions.
Tothom expressa les seves queixes i suggeriments.

Per part del Secretariat:
Es disculpen per la tardança en donar resposta a les nostres demandes.
També se'ns diu que ja s'han estat fent accions al respecte de l'objectiu bàsic de la demanda, però l'Administració no ha contestat al seu projecte definit que data del juliol d'enguany. Es lliura documentació.

Després de molt diàleg en el qual es parla entre d'altres coses de la seva visió dels Contractes Programa i d'altres qüestions com la de dir que la vessant retributiva és el conveni que l'ha de dictar...

S'arriba a l'acord següent:
De mantenir una reunió amb el Conseller d'Educació juntament amb dos representants del Secretariat , els tres Secretaris Generals d'Ensenyament dels Sindicats representatius a la Concertada, així com dos membres del Col·lectiu de Mestres i Professors d'Escoles Concertades amb Contracte Programa d'Osona per tal de que una vegada i per totes es posin les bases per arribar a un acord pel que fa a la reducció horària. Es parteix de la proposta que fan els tres sindicats, i que la patronal de l’Escola Cristiana veu bé, i que consisteix en que quan concedeixi un contracte programa a una escola, automàticament se li assignin els mateixos recursos de plantilla que a una escola pública. D’aquesta manera l’homologació horària seria automàtica.

Així d'aquesta manera ja no se’ns podrà passar la pilota al terrat de l'altre.

Així s'ha acordat a Manlleu a les 19 h , del dia 26 de novembre de 2008