Els i les professionals de l'escola privada exigim millors condicions laborals
Actualment els centres concertats a Catalunya constitueixen, aproximadament, un quaranta per cent de la xarxa eductiva del nostre país. A la ciutat de Barcelona la proporció de centres privats concertats arriba gairebé al seixanta per cent. Les escoles concertades són escoles de titularitat privada en les quals el Departament d'Educació es fa càrrec del pagament dels salaris dels i les docents i d'una part de les despeses de funcionament dels centres.
Aquesta aposta tant important per l'escola concertada no deixa de ser una opció d'estalvi pressupostari per part de les administracions públiques. Les condicions laborals, tant pel que fa a salaris com a jornada, són encara inferiors a les escoles concertades, sobretot a l'ensenyament secundari. (...)
No cal dir que aquesta diferència, que el mateix, Ernest Maragall, Conseller d'Educació, ha qualificat de "intolerable i insostenible", repercuteix de manera negativa en la nostra vida personal i familiar. El fet de disposar de només sis hores per preparar vint-i-quatre hores de classe a secundària (a l'ensenyament públic la proporció és de 12/18), fa que haguem d'aprofitar hores del nostre temps personal per a correccions, atenció als pares i mares i als alumnes, etc.
És evident, doncs, que és el Departament d'Educació qui ha de resoldre a través d'un nou acord de plantilles aquesta situació. (...)
La resposta fins ara de les patronals del nostre sector ha estat la negativa a negociar el conveni. (...) Considerem que la situació als nostres centres és insostenible i que cal que les patronals facin un pas endavant per demostrar que han copsat la inquietud dels treballadors i treballadores i que no estalviaran esforços per avançar conjuntament cap a l'homologació de les nostres condicions laborals.
Aquest manifest s'ha fet per la concentració del 6 de novembre. Llegir el manifest sindical complet (pdf)