dijous, 19 de febrer del 2009

Resum de la reunió del 17 de febrer de 2009

El passat dimarts dia 17 de febrer vàrem tenir una reunió a la seu del Departament d'Educació.

D'entrada, felicitar-nos d'haver aconseguit aquesta trobada amb totes les parts implicades, que poden resoldre les nostres reivindicacions, doncs hi érem presents:

- Representant el Grup: Ernest Pla, Lleonard Sánchez i M. Carme Boix.
- Departament d'Educació: el Sr. Camil Fortuny, Director General de Recursos del Sistema Educatiu, amb la Sra. Dolors Collell, Directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central i el Sr. Rafael Gisbert, de la Subdirecció General de Centres Educatius.
- La Patronal: el Sr. Carles Armengol Secretari General Adjunt de les Escoles Cristianes de Catalunya.
- Sindicats d'Ensenyament: Secretària General la Sra. Montse Ros de CCOO , Secretària General d'UGT la Sra. Roser Font i el Secretari d'Informació d'USOC Sr. Pere Forga

La Patronal, els sindicats i el Grup, tots tres en la mateixa línia defensàvem l'homologació horària amb l'escola pública. L'administració també sensible a les nostres reivindicacions , accepta l'inici de negociacions per revisar l'acord de plantilles del 1995 i a establir un calendari d'homologació amb la pública (bloquejat des de fa anys).


Totes les parts acorden iniciar les negociacions del calendari d'homologació de plantilles un cop s'aprovi la LEC i l'acompanyament pressupostari.


En aquest calendari, que com sempre s'allargarà en el temps, les escoles amb contracte programa i les que compleixin les mateixes condicions, tindríem l'homologació horària total des de la signatura de l'acord, sense seguir el calendari de les demés escoles concertades.

Això voldria dir la reducció automàtica de les hores lectives i la millora de les nostres condicions laborals.

Sortim de la reunió amb la sensació d'haver aconseguit el reconeixement, al més alt nivell, del nostre col·lectiu. Tant la Conselleria com els Sindicats i la Patronal demanen la nostra participació en la negociació del calendari d'homologació de plantilles.

Grup de Mestres i Professors/es de les Escoles Concertades d'Osona amb Contracte Programa