dimecres, 18 de febrer del 2009

Notícia a ElTer.net i entrevista a Radio Manlleu

Acord entre professors, sindicats i departament d'educació per a l'homologació de les condicions de treball

Aquesta ha estat la primera vegada que s’han reunit totes les parts juntes i no bilateralment com s’havia fet fins ara.

Entrevista de Radio Manlleu a Ernest Pla (mp3)

El Grup de Professors d'Escoles Concertades d'Osona amb Contracte Programa, el Departament d’Educació i els principals sindicats d’ensenyament han acordat en una reunió entre totes les parts aquest dimarts que els professors amb contracte programa siguin els primers als qui se’ls homologuin les condicions de treball en relació a les dels professionals de l'ensenyament públic.

Aquest ha estat el principal acord al que han arribat avui les tres parts en una reunió a Barcelona. Segons Ernest Pla, membre del Grup de Professors d'Escoles Concertades d'Osona amb Contracte Programa, el departament ha reconegut que l’administració té problemes de pressupost i que ara s’esperarà que s’aprovi la nova Llei d’Educació de Catalunya.

Segons Pla, els tres representants del grup de professors amb contracte programa, han sortit contents amb aquest acord, ja que ‘no ens l’esperàvem’. Pla valora molt positivament la reunió. Estan molt satisfets ja que aquesta ha estat la primera vegada que s’han reunit totes les parts juntes i no bilateralment com s’havia fet fins ara.

En la reunió d’aquest matí, a més de representats del grup de professors, hi ha participat Camil Fortuny, director general de recursos del sistema educatiu, Dolors Collell, directora dels serveis territorials de la catalunya central i Rafael Gisbert, de la subdirecció general de centres educatius. I com a representants dels sindicats Montse Ros (CCOO), Roser Font (UGT) i Francesc Portalès (USOC) i per part de la Patronal, Carles Armengol, secretari general adjunt de les Escoles Cristianes de Catalunya.
Font de la notícia: ElTer.net, publicada el dimecres 18 de febrer de 2009