dilluns, 25 de febrer del 2008

Les escoles de Manlleu envien una carta al Departament d'Educació

Els directors de les tres escoles concertades amb contracte programa de Manlleu han escrit una carta conjuntament al Director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació, Sr. Camil Fortuny, i fent-li una sèrie de peticions que han de beneficiar a tota la comunitat educativa:

Manlleu, 22 de febrer del 2008

Les escoles de Manlleu ( El Carme-Vedruna, Casals Gràcia i La Salle) que hem subscrit el contracte programa amb el Departament d’Educació demanem que:

· Puguem disposar d’aula d’acollida equipada amb el material corresponent.

· A Primària es permeti la justificació de la subvenció del contracte programa amb les nòmines de personal docent i no docent.

· A Secundària també s’acceptin les nòmines de personal docent i no docent i a la vegada s’augmenti el mòdul de la subvenció fins al nivell de primària perquè malgrat que hi hagi menys hores complementàries cada aula de secundària té despeses importants per altres conceptes ( aula taller, atenció psicopedagògica pròpia, grups d’atenció a la diversitat, càrrecs de coordinació... ).

· Les subvencions que es reben en concepte de contracte programa, taller de català, vetlladors... es facin efectives en el mateix moment que es porta a terme l’activitat i així l’escola no hagi d’avançar aquests diners, cosa que fins ara passa i compromet greument l’equilibri financer des centres.

· La inclusió d’una subvenció anual a les escoles en contracte programa destinada a l’arranjament i adequació dels edificis per poder complir la normativa vigent de seguretat i nova edificació.

· La nostra població pugui disposar d’una unitat mèdica educativa per atendre aquells alumnes que no poden seguir l’escolarització ordinària a causa de trastorns mentals severs ( psicòtics, trastorns de conducta greus...). Podria ser una unitat compartida entre totes les escoles públiques i concertades de Manlleu.

· Puguem accedir als ajuts per programes d’innovació i millora que el Departament proporciona als centres públics que ho sol·liciten.

· Hi hagi una reducció de les hores lectives del professorat de secundària per tal de disminuir el greuge comparatiu amb el professorat de la pública. La diferència actual a secundària és de 6 hores lectives setmanals, mentre que a primària és només de 2 hores. Creiem que un canvi en aquest sentit ajudaria millorar les condicions de treball del professorat i en sortiria beneficiada la qualitat educativa. Una manera de caminar en aquest sentit seria l’augment de la plantilla d’un professor per línia.

Els Directors dels centres,
El Carme-Vedruna, Casals Gràcia i La Salle de Manlleu.