dijous, 21 de febrer del 2008

El conseller Maragall es reunirà el 3 de març amb els signants del Pacte Nacional d'Educació

BARCELONA, 21 de febrer

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha convocat avui per al dilluns 3 de març la Taula de Seguiment del Pacte Nacional d'Educació (PNE) per tractar sobre la llei d'educació de Catalunya (LEC) i com aquesta s'ajusta als objectius marcats en el pacte.

Ha fet públic aquest anunci al Parlament durant una interpel·lació de CiU. Ha assegurat que ja havia enviat cartes a les entitats que formen part de la Taula de Seguiment del PNE, després d'anunciar a final de gener que es reuniria amb ells sense especificar data.

Tretze de les entitats signants del PNE van demanar al conseller la setmana passada --després de la vaga de professors contra la LEC-- que se'ls convoqués abans del 25 de febrer per concretar el procés de debat i de participació sobre la futura llei d'ensenyament.

La LEC, de la qual només es coneixen les bases, ha de ser una "continuïtat" del Pacte Nacional, segons afirmen la Conselleria d'Educació i els signants del PNE --aprovat el març del 2006--.

Entre aquests últims no hi ha el sindicat majoritari en el sector, Ustec·Stes, que es va desmarcar de l'acord, i que és un dels principals impulsors de la vaga de professors que va tenir lloc el 14 de febrer a Catalunya.

Tot i això, entre els convocats a la reunió del 3 de març sí que hi ha els sindicats UGT i CCOO de Catalunya, que també van impulsar la vaga i la posterior manifestació del personal educatiu català.

Fins ara la comissió s'ha reunit set vegades --una per trimestre--, des del 20 d'abril del 2006 fins a l'última ocasió, que va tenir lloc el 2 d'octubre de l'any passat.

Font: EUROPA PRESS