dimarts, 15 de desembre del 2009

Informació sobre la reunió amb el Departament d'Educació del 9 de desembre de 2009

Hola a tots, us passem un resum de la reunió mantinguda el dia 9 de desembre al Departament d’Educació. Hi érem presents:

  • Representant el Grup: Ernest Pla, Lleonard Sánchez i M. Carme Boix.

  • Departament d’Educació: el Sr Camil Fortuny, Director General de Recursos del Sistema Educatiu, la Sra. Dolors Collell, Directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central i el Sr. Rafael Gisbert, de la Subdirecció General de centres Educatius.

  • La Patronal: el Sr. Carles Armengol, Secretari General Adjunt de les Escoles Cristianes de Catalunya.

  • Sindicats d’Ensenyament: Secretària General Sra. Montse Ros de CCOO, la Secretària General d’UGT la Sra. Roser Font i el Secretari General Sr. Francesc Portalés d’USOC.

Després de la reunió mantinguda el 17 de febrer on hi va haver l’acord que un cop aprovada la LEC en tornaríem a parlar, hem arribat a la reunió amb l’esperança d’arribar a uns acords.


Des del primer moment se’ns ha tornat a demanar què volíem, ho hem tornat a explicar, hem remarcat molt que estem molt contents de la feina que hem fet i que fem però que no ens sentíem reconeguts dins el marc dels contractes programes, i que ara hi havia una oportunitat per començar a igualar la HOMOLOGACIÓ HORÀRIA amb l’escola pública.


En tot moment s’han referit al calendari del desplegament de la LEC (ACORD GOV/181/2009, de 3 de novembre, publicat al DOGC núm. 5506, de 16 de novembre de 2009)que us adjuntem. I que també n’hem extret uns quants punts que tota l’estona en fan referència. Mireu les dates, de tot això es pot allargar fins el 2017!!!! Si fins el 2017


Desplegament normatiu de la Llei (1)

(disposició addicional primera i disposició final tercera de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació)

La disposició final tercera (DF 3) de la LEC autoritza el Govern "perquè dicti les disposicions necessàries per a desplegar i executar aquesta llei, sens perjudici de les habilitacions expresses de desplegament i execució que aquesta llei estableix a favor del Departament".


Per una altra banda, la disposició addicional primera (DA 1) estableix que "el Govern, sens perjudici de l'entrada en vigor de la Llei, ha d'aprovar un calendari, per a aplicar-la, que abasti un període de vuit anys".


D'acord amb aquestes previsions legals, el Govern ha aprovaten la sessió del 3 de novembre el calendari de desplegament de la LEC (ACORD GOV/181/2009, de 3 de novembre, publicat al DOGC núm. 5506, de 16 de novembre de 2009), calendari que no esgota tots els desenvolupaments normatius esmentats explícitament a la llei. El preàmbul de l'Acord diu explícitament que s'hi inclouen "els aspectes que el Govern considera més rellevants", ja que la complexitat del sistema educatiu "aconsella prioritzar entre les diverses matèries susceptibles de desplegament".


A l’Annex apartat 3 :

3. Finançament del sosteniment dels centres de titularitat privada que presten


el servei d’educació de Catalunya



3.1 Abans del 31 d’agost de 2010 s’ha de determinar l’escenari econòmic que ha de permetre complir les previsions relatives a l’homologació de les condicions retributives del professorat que presta els seus serveis en els nivells concertats en centres que presten el servei d’educació de Catalunya.


3.2 Abans del 17 de juliol de 2012 s’ha d’assolir l’homologació de les retribucions entre el professorat dels centres concertats que presten serveis en ensenyaments objecte de concert i el professorat dels centres públics.


3.3 Abans del 31 d’agost de 2011, i sens perjudici del que estableix l’apartat anterior, s’ha de determinar l’escenari econòmic que ha de permetre l’actualització gradual dels mòduls de concert, tant pel que fa al capítol d’altres despeses com pel que fa a l’homologació de condicions laborals del personal docent dels centres que presten el servei d’educació de Catalunya. Aquest escenari econòmic també ha de preveure les característiques de les adequacions o els increments de mòdul que es poden derivar de la subscripció de contractes-programa amb centres privats concertats.


3.4 Abans del 31 d’agost de 2011 ha d’haver entrat en vigor el procediment reglamentari per a l’accés als concerts educatius i la seva renovació. Així mateix, s’han d’haver aprovat els elements reglamentaris genèrics dels contractes-programa.


3.5 Abans del 17 de juliol de 2017 ha d’haver finalitzat el procés gradual d’adequació del mòdul del concert educatiu d’acord amb els criteris que estableix la Llei i, en els termes que permetin els acords i els convenis laborals del sector, s’han d’haver definit les condicions de treball del professorat dels centres concertats que presta serveis en ensenyaments objecte de concert, prenent com a referència les condicions del professorat dels centres públics.


Bé llegit tot això; ens han dit que s’ha de veure reflectit en un Decret de Concert Educatiu on hi hagi un capítol sobre el contracte programa on s’hi desplegarà tot l’articulat que ho reguli en un marc de garantia jurídica.


Tot i que veiem que se’ns reconeix la nostra feina i que els sindicats i la patronal estan d’acord en que fóssim els primers a tenir les millores que demanem, no hi ha hagut cap acord. Ja que també s’ha remarcat molt que tenia de ser per a totes les escoles concertades, per evitar discriminacions entre els mestres.


Aquí hem tornat a discrepar, perquè des del moment que ells mateixos ens van concedir el contracte programa van veure que les nostres escoles érem diferents i per tant les nostres condicions laborals també són diferents. Fa vint 20 anys que fem aquesta tasca de cohesió social i que hi anàvem amb representació dels mestres de les 27 Escoles amb Contracte Programa de Catalunya (que ens avalen més de 600 signatures recollides).


Hem recordat que ara que es renovaven els 7 primers contractes programa ho podrien fer, ens han dit que hi haurà una pròrroga dels contracte programa tal com són ara (aquesta renovació correspon als titulars de les escoles a demanar-ho) sense moure ni una coma per esperar fins que no s’hagi articulat el Decret. Per tant no és possible incloure les nostres demandes.


Bé dit tot això podeu comprovar que n’hem sortit amb les mans buides i molt decebuts.


Ernest, Lleonard i M. Carme



http://professorat-concertades.blogspot.com/



Notícia publicada a la pàgina web del ter.net.:

http://www.elter.net/noticia/5012/educaci/manlleu/els-professors-concertada-surten-decepcionats-reunio-educacio



En aquest bloc hi trobareu més explicacions sobre el calendari dels desplegament de la LEC:

http://albertodelpozo.blogspot.com/